top of page
5_IMG_0676.jpg

de ontwerpende aanpak

kunst shot

 

De ontwerpende aanpak

een kunst shot waarin alle kunstenaarseigenschappen samen komen

Moderne kunstenaars, vooral zij die zich richten op maatschappij-geëngageerde kunst, omarmen vaak de ontwerpende aanpak die gedijt op een onderzoekende blik en openheid voor het onverwachte. Zich volledig overgevend aan het proces, benaderen ze een vraagstuk zonder een voorgevormde oplossing in gedachten, waarbij ze voortdurend diverse perspectieven verkennen zonder oordeel. In die aanpak zetten ze alle kunstenaarseigenschappen (zoals die in de ART based INNOVATION methodiek zitten) in. Zo creëren ze ruimte voor vernieuwende uitkomsten.

Binnen steeds meer organisaties wordt deze ontwerpende aanpak nu ook gehanteerd om complexe (maatschappelijke) vraagstukken beter te kunnen bevatten en op te lossen.

 

Wanneer dit kunst shot?

Dit kunstshot is heel geschikt als jullie voor een complexer vraagstuk staan waar je eens een heel andere, meer onderzoekende aanpak voor wilt inzetten. Bijvoorbeeld omdat je met veel stakeholders en belangen te maken hebt of omdat er niet 1 ‘juiste oplossing’ is.

Opzet

Na een uitleg over de ontwerpende aanpak en welke kenmerken, fases en soort methoden zo’n aanpak heeft, gaan jullie individueel en in groepjes aan de slag. Samen maken jullie een opzet/plan hoe jullie het vraagstuk gaan benaderen en tot oplossingen gaan komen.

 

Resultaat

Aan het eind van dit kunst shot weten jullie wat de ontwerpende aanpak is en hoe het werkt. Jullie hebben een (eerste) opzet voor een plan op papier met daarin de stappen die jullie gaan nemen en de door jullie gekozen methoden die jullie gaan inzetten om het vraagstuk aan te pakken. Dit creatieve en concrete plan nemen jullie mee terug naar de werkvloer.

 

Duur

90 minuten

Groepsgrootte

4 - 8 deelnemers (meer in overleg)
 

Prijs

375 euro (excl. BTW en eventuele reiskosten)

meer info en boeken: bel 06 53 39 69 96 of mail naar jas@jasartstudio.nl

5_IMG_5690.jpg
3_IMG_5686.jpg
IMG_0949.jpg
bottom of page